VP Exploitatie NV maakt gebruik van cookies. ik accepteer cookies

VP Exploitatie N.V.

De grondslag voor de ondernemingen van de familie van Puijenbroek werd gelegd door Hendrik van Puijenbroek, die in 1865 de textielfirma H. van Puijenbroek oprichtte.

In zijn werkwijze was hij een pionier. Hij voerde een sociaal beleid voor de textielwerkers en introduceerde de fabrieksweverij. Deze progressieve en maatschappelijk bewuste visie is ook in het moderne textielbedrijf nog steeds herkenbaar. Zo was het bedrijf de eerste in de branche die een cradle to cradle lijn produceerde. Met de bedrijfskleding onder de merknaam HaVeP neemt Koninklijke Van Puijenbroek Textiel B.V. een marktleiderspositie in.

Sinds 1951 zijn we grootaandeelhouder in de Telegraaf Media Groep N.V.; in 2017 werd dit belang ingebracht in het Belgische Mediahuis N.V. Daarnaast zijn we per 2008 de grootste aandeelhouder in Batenburg Techniek N.V., een beursgenoteerde onderneming die actief is op het gebied van installatietechniek en technische groothandel. Naast het participeren in bedrijven, kunnen we ook als co-investeerder optreden en in fondsen investeren waar we een actieve betrokkenheid bij hebben.
VISIE EN DOORZETTINGSVERMOGEN

Naast het textielbedrijf exploiteert de familie Van Puijenbroek een investeringsmaatschappij, vastgoed-, landbouw- en energiebedrijf.

In VP Exploitatie N.V. verenigt de familie haar belangen. Voor het behoud van kapitaal in de breedste zin des woords: landgoed Gorp & Roovert, de familie- en portfolio ondernemingen en charitatieve doelen. Kapitaal dat een waarde vertegenwoordigt die zich uitstrekt in onze maatschappij. Samen met het vermogen om te investeren in de groei van bedrijven, duurzaamheid en sociale projecten.